Επιτρέπεται από σήμερα να αρχίσουν τις δοκιμές οι ομάδες του WRC



Μετά το απαγορευτικό της FIA, οι ομάδες του WRC θα είναι σε θέση να αρχίσουν τις δοκιμές με τα αυτοκίνητά τους από σήμερα για τους ερχόμενους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
H FIA αναγκάστηκε να απαγορέψει στις ομάδες του WRC τις δοκιμές με τα αυτοκίνητά τους πριν από 42 μέρες ένεκα του κορωναϊού μέχρι τις αρχές Ιουνίου, με σκοπό καμία ομάδα να μην εκμεταλλευτεί την κατάσταση αυτή και να ξεκινήσει δοκιμές για τυχόν βελτίωση του αυτοκινήτου της.
Ωστόσο, αναμένεται να επιτρέπεται στις ομάδες να έχουν μόνο τρεις ημέρες στη διάθεση τους για την προετοιμασία τους ενόψει των Ευρωπαϊκών μόνο αγώνων, όπου κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του μόνο μία ημέρα για να δοκιμάσει.
Η θέσπιση αυτού του κανόνα πιστεύεται πως έγινε ώστε να προστατευθούν οι M-Sport και Hyundai, αφού η έδρα της Toyota βρίσκεται στη Φινλανδία και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την πανδημία προς όφελος της δίνοντας την ευκαιρία στους Kalle Rovanpera και Juho Hanninen να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του τωρινού Yaris WRC και του αυτοκίνητου που ετοιμάζεται για το 2021 και 2022.

Post a Comment

Previous Post Next Post