Προτείνει αγώνες δύο ημερών η FIA για το υπόλοιπο του 2020



Ο διευθυντής των Rally της FIA, Yves Matton, αποκάλυψε πως σκέφτονται να προτείνουν τη διεξαγωγή διήμερων αγώνων για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν έναντι των τριήμερων αγώνων που διεξάγονταν τόσα χρόνια.
Συγκεκριμένα, υπάρχει η πιθανότητα οι αγώνες να διεξαχθούν μόνο το Σάββατο και την Κυριακή και να έχουν λιγότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα, με τις αναγνωρίσεις να είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια και να πραγματοποιούνται μόνο την Τετάρτη. 
Στόχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είναι να πραγματοποιηθούν όσο περισσότεροι αγώνες γίνονται μέχρι το τέλος του 2020 και να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες, οι οποίοι έχουν πάρει αναβολή, όπως είναι αυτοί της Σαρδηνίας και της Αργεντινής.
"Όταν ξεκινήσαμε το μεσημέρι της Πέμπτης και έγιναν δύο πραγματικά γεμάτες ημέρες την Παρασκευή και το Σάββατο, αυτό λειτούργησε πολύ καλά για εμάς", δήλωσε ο Matton αναφερόμενος στο φετινό αγώνα του Μεξικού.
"Αλλά το συναίσθημα από εμάς για έναν αγώνα Σαββάτου-Κυριακής θα ήταν σύμφωνο με αυτό που λένε οι άλλοι -θα ήταν πολύ δύσκολο να λάβεις τα απαραίτητα έσοδα όταν πραγματικά δεν κάνεις περικοπές τόσο πολύ στο κόστος λειτουργίας του αγώνα.
"Θα μπορούσαμε να μειώσουμε την εβδομάδα του αγώνα κάνοντας τις αναγνωρίσεις μεγαλύτερες σε διάρκεια την Τετάρτη.
"Επί του παρόντος, οι κανονισμοί αναφέρουν πως οι οδηγοί πρέπει να παραιτούνται από τα καθήκοντα οδήγησής τους από τις 5 μ.μ. για τις διαφημιστικές τους δραστηριότητες.
"Αν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τις αναγνωρίσεις στις 7 το πρωί και να τρέξουμε μέχρι τις 7 ή 8 το απόγευμα, θα μπορούσαμε να το κάνουμε να πετύχει -το φως του ήλιου είναι σίγουρα αρκετά καλό στη Φινλανδία το καλοκαίρι".

Post a Comment

Previous Post Next Post