Απειλείται η διεξαγωγή των Rally Ιαπωνίας και Rally Νέας Ζηλανδίας 2020



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Motorsport.com, οι φετινοί αγώνες της Ιαπωνίας και Νέας Ζηλανδίας είναι πιθανόν να ακυρωθούν λόγω των logistics και των οικονομικών δυσκολιών.
Συγκεκριμένα, η απόφαση για το μέλλον της διεξαγωγής του Rally Νέας Ζηλανδίας θα παρθεί στο τέλος του Μαϊού, ενώ η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε αγώνας εκεί ήταν το 2005 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Άγνωστη, ωστόσο, παραμένει η ημερομηνία, όπου η FIA θα αποφασίσει τελικά αν ο φετινός αγώνας της Ιαπωνίας θα διεξαχθεί κανονικά ή θα ακυρωθεί, ο οποίος αναμενόταν να ήταν ο τελευταίος γι'αυτή τη χρονιά.
Το επιτελείο του WRC λαμβάνει υπόψιν του σοβαρά το γεγονός ότι πρέπει να γίνουν περικοπές χρημάτων για να πραγματοποιηθεί το αναδιαμορφωμένο calendar και να κυλήσουν όλα ομαλά για τη συνέχεια του φετινού Πρωταθλήματος για τις ομάδες, το οποίο, όπως φαίνεται, θα έχει ως κέντρο την Ευρώπη.
Τέλος, είναι πιθανόν ο αγώνας της Φινλανδίας να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο παρατείνοντας, έτσι, περαιτέρω την προσωρινή διακοπή του φετινού Πρωταθλήματος.

Post a Comment

Previous Post Next Post