Παγώνουν οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Toyota Yaris GR-4 λόγω του κορωναϊού



Η Toyota Gazoo Racing αναγκάζεται να παγώσει τις δοκιμές εξέλιξης για το νέο της αυτοκίνητο μετά από πρόσφατη απόφαση της FIA, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του την ερχόμενη σεζόν.
Το νέο επιβατηγό αυτοκίνητο της ιαπωνικής ομάδας με το κωδικό όνομα Yaris GR4 αναμένεται να λανσαριστεί το ερχόμενο φθινόπωρο και για λόγους marketing αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στους αγώνες του WRC.
Ωστόσο, η πανδημία χάλασε τα σχέδια της Toyota, αφού έμειναν στη μέση οι δοκιμές εξέλιξης του νέου αυτοκινήτου, με τις πρώτες δοκιμές να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη Φινλανδία και Ισπανία πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.
Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πήρε την απόφαση πρόσφατα να απαγορέψει σε όλες τις ομάδες του WRC τις δοκιμές μέχρι το τέλος Μαΐου, με σκοπό καμία ομάδα να μην επωφεληθεί εις βάρος της άλλης.
"Μπορώ να καταλάβω την πλευρά της Toyota πολύ καλά από την άποψη του marketing, αλλά επίσης μπορώ να καταλάβω και τους άλλους κατασκευαστές", δήλωσε ο Yves Matton, υπεύθυνος των Rally στην FIA.
"Γνωρίζω πως οι δοκιμές με το νέο αυτοκίνητο μπορούν να δώσουν πληροφορίες και για το τωρινό αυτοκίνητο.
"Αν είσαι στην θέση να μεταφέρεις δεδομένα και πληροφορίες από τις δοκιμές στο τωρινό αυτοκίνητο, τότε αυτό σου δίνει πλεονέκτημα.
"Χρειάζεται να έχουμε ξεκάθαρη άποψη προς το συμφέρον όλων των ενδιαφερόμενων και για το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος, η οποία είναι ότι κανένας δεν μπορεί να επωφεληθεί από τον άλλο σε αυτή την περίοδο της κρίσης.
"Αυτός είναι ο λόγος που πήραμε αυτή την απόφαση και ζητήσαμε από την επιτροπή του WRC και από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Μηχανοκίνητου να απαγορέψει τις δοκιμές προς στιγμήν".

Διαβάστε εδώ σχετικά με την απαγόρευση των δοκιμών από την FIA

Post a Comment

Previous Post Next Post