Οι εγκεκριμένοι κανονισμοί της FIA για τα αυτοκίνητα του 2022



Η FIA ανακοίνωσε σήμερα επίσημα κάποιους από τους τεχνικούς κανονισμούς που μόλις εγκρίθηκαν για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων προδιαγραφών WRC, οι οποίοι θα ισχύσουν από το 2022.
Συγκεκριμένα, η μετάδοση της κίνησης των αυτοκινήτων θα είναι στους τέσσερις τροχούς, ενώ θα διαθέτουν κιβώτια ταχυτήτων πέντε σχέσεων, τα οποία θα είναι όμοια με αυτά των τωρινών αυτοκινήτων R5. Μάλιστα, θα φέρουν δύο διαφορικά έναντι των τριών που διαθέτουν τώρα, με το κεντρικό διαφορικό να καταργείται. Τέλος, οι ομάδες θα επιτρέπεται να αλλάξουν μόνο έξι κιβώτια ταχυτήτων μέσα στη χρονιά.
Όσον αφορά τις αναρτήσεις, θα μειωθεί το μήκος διαδρομής τους και θα απλοποιηθούν οι αποσβεστήρες, ενώ θα μειωθεί ο αριθμός του ομολογκαρίσματος που μπορούν να κάνουν οι ομάδες. Επίσης, θα απλοποιηθούν τα anti-roll bar, οι αφαλοί και η βάση τους που βρίσκονται στο πάνω μέρος της ανάρτησης, ενώ μόνο ένα είδος ψαλιδιού θα χρησιμοποιείται από τις ομάδες στα αυτοκίνητά τους. 
Σημαντικές αλλαγές θα παρατηρηθούν και στο σύστημα ψύξης των υγρών φρένων, όπου θα καταργηθεί ο υδρόψυκτος τρόπος ψύξης των υγρών φρένων.
Επιπρόσθετα, θα απλουστευτεί το ρεβερβουάρ καυσίμων στα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς.
Όσον αφορά εξωτερικά, τα αυτοκίνητα μπορούν να κρατήσουν το ίδιο αεροδυναμικό πακέτο, δηλαδή τους φουσκωμένους προφυλαχτήρες και φτερά. Ωστόσο, θα απλουστευτεί η αεροδυναμική στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων, ενώ θα απαγορευτούν τα αεροδυναμικά βοηθήματα από κρυμμένα σημεία.

Post a Comment

Previous Post Next Post