Ενοχλημένος με τους κανονισμούς της FIA o Evans



Ο Elfyn Evans αντιτίθεται με τους κανονισμούς της FIA, οι οποίοι έχουν σχέση με τους οδηγούς που εκκινούν με Rally2 και την θέση εκκίνησής τους στις ειδικές διαδρομές την επόμενη ημέρα.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στον αγώνα του Μεξικού, όπου ο Thierry Neuville εκκίνησε μεταξύ του ίδιου και του Ott Tanak αντί να ανοίξει το δρόμο, με σκοπό να βοηθήσει τον τελευταίο να ανέβει ακόμα μία θέση στη γενική κατάταξη και να σκοράρει πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Ο Βέλγος οδηγός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Παρασκευή στο Rally Μεξικού μετά από ηλεκτρικό πρόβλημα στο αυτοκίνητό του, όπου οι μηχανικοί της Hyundai κατάφεραν να το επιδιορθώσουν και να εκκινήσει το Σάββατο με τους κανονισμούς του Rally2.
"Οι κανονισμοί χρειάζονται να αναθεωρηθούν", δήλωσε ο Evans.
"Μη με παρεξηγήσεις, δεν είμαι πικραμένος με την Hyundai που το έκανε αυτό -οι κανονισμοί είναι εκεί για να επιτρέπουν αυτό να συμβαίνει.
"Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ομάδα μας θα έκανε το ίδιο.
"Θα ήταν εύκολο να διορθωθεί αυτό.
"Αν ένας οδηγός επιστρέφει αφού έχει εγκαταλείψει την προηγούμενη μέρα και δεν μπορεί να ξεκινήσει την ειδική στη θέση που του έχει διατεθεί στη λίστα εκκίνησης της ημέρας, τότε είναι αρκετά απλό -πας στο τέλος των οδηγών του WRC.
"Εάν είχες ένα πραγματικό πρόβλημα την πρώτη ημέρα, όπως συνέβη με τον Neuville, όπου είχε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει, τότε δε σε επηρεάζει από όποια θέση κι αν τρέξεις τις επόμενες μέρες.
"Όπως είπα, θα ήταν εύκολο αυτό να διορθωθεί.
"Αυτό το πράγμα έρχεται σε αντίθεση με το σωστό, αν κοιτάξεις τους χρόνους, η μεγάλυτερη διαφορά ήταν όταν υπήρξαν δύο αυτοκίνητα μεταξύ μας στο δρόμο".

Post a Comment

Previous Post Next Post